Wat is een Bitcoin faucet en hoe werkt het?

Door 07/09/2018 augustus 23rd, 2019 Veelgestelde vragen over gratis Bitcoins en Altcoins

Een bitcoin faucet (geldkraan) is een beloningssysteem in de vorm van een website of app die beloningen uitkeert in satoshi. De bezoekers moeten in ruil daarvoor een captcha of taak voltooien zoals beschreven op de website om te kunnen claimen. Er zijn faucets die ook andere cryptocurrencies uitbetalen.

De eerste Bitcoin faucet op internet was “The Bitcoin Faucet” en werd in 2010 ontwikkeld door Gavin Andresen. Het leverde destijds 5 bitcoins per persoon op! Bezoek ook de gratis bitcoin faucet van Bitcoingratis.nl

Hoe werkt een Bitcoin faucet?

Beloningen worden op vooraf bepaalde tijdstippen uitgegeven voor het voltooien van eenvoudige taken als Captcha oplossen en spelletjes spelen. Faucets geven meestal maar een fractie van een Bitcoin, maar de hoeveelheid fluctueert met de waarde van de Bitcoin koers. Sommige faucets geven ook willekeurige grotere beloningen. Om de mining kosten te verlagen, besparen faucets deze kleine individuele betalingen in hun eigen ledgers, die vervolgens worden opgeteld bij een grotere betaling die naar het Bitcoin-adres van een gebruiker wordt verzonden.

Omdat Bitcoin transacties onomkeerbaar en er veel faucets zijn, zijn ze doelwitten geworden voor hackers die de bitcoins willen stelen.

Wat is het nut van een crypto faucet?

Faucets kunnen nieuwe mensen helpen kennis te maken met Bitcoin of met andere altcoin faucets. Een meerderheid van de faucets geeft informatie aan nieuwe gebruikers en biedt ze een aantal gratis coins aan. Deze coins kunnen ze “proberen voordat ze iets kopen”, en experimenteren met testtransacties voordat ze echt geld op het spel zetten. Omdat deze hele ervaring vrij nieuw en ingewikkeld is voor mensen, is dit een voordelige manier om digitale valuta te promoten en nieuwe gebruikers aan te trekken.

De meeste faucets websites krijgen veel bezoekers. Het is natuurlijk niet zo moeilijk om een ​​groot aantal pageviews per dag naar een site te krijgen als die gratis crypto geld weggeeft. Als een website andere inhoud of services heeft om te promoten bij Bitcoin-gebruikers, met name nieuwe gebruikers, is een faucet een geweldige manier om hen kennis te laten maken met een merknaam.

Een goede winst maken met een faucet op zich is een stuk moeilijker dan alleen maar een populaire faucet maken, maar het is nog steeds mogelijk. Er zijn veel van deze sites, dus het is een zeer competitieve markt. Om genoeg geld te verdienen met adverteren, de kosten dekken van de munten die je weggeeft en hostingkosten is het bijna onmogelijk. Het toevoegen van extra inhoud aan een website, of het creëren van een soort van unieke of interessante beleving, is de enige manier om inkomsten te genereren voor een faucet.

Verwijzingssysteem

Doorgaans hebben bijna alle faucets een soort verwijzingssysteem waarbij bestaande gebruikers die nieuwe verwijzen en worden beloond met een pro rata gedeelte van de inkomsten van nieuwe gebruikers uit de faucet. In tegenstelling tot illegale piramidespelen, vallen de inkomsten niet door tot de top in de verwijzingsketen. De exacte juridische status van bitcoin-faucets is onduidelijk en kan per rechtsgebied verschillen, zie legaliteit van Bitcoin per land.

Verdienmodel

Wil je ook een Bitcoin faucet maken, dan is het van belang om een betalingsprocessor te integreren. De eigenaar van de Bitcoin faucet stuurt wat bitcoin naar de cryptocurrency wallet van de faucet. Op basis van de regels en tarieven van de site wordt de bezoeker uitbetaald in crypto coins.

Advertenties zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor faucets. Faucets proberen zoveel mogelijk bezoekers te krijgen op hun site door bitcoin gratis aan te bieden. Sommige advertentienetwerken betalen ook rechtstreeks in bitcoins. Dit betekent dat faucets vaak een lage winstmarge hebben. Bij verschillende faucets kan je ook cryptocurrency verdienen met Altcoins minen op de achtergrond met behulp van de CPU van de gebruikers.

Hou er dus rekening mee dat op deze bitcoin faucet websites veel advertenties worden vertoond waarop de bezoekers klikken zodat de eigenaar van de website hieraan verdiend, wij raden je dan ook aan om je “Adblocker” uit te zetten in je browser. (anders werkt het niet!, heeft met cookies te maken)

Kan ik mijn eigen Bitcoin faucet maken?

Jazeker, er zijn een aantal mogelijkheden om ook je eigen bitcoin faucet te maken. Lees hier het artikel “Hoe kan ik een Bitcoin faucet maken

Laat een reactie achter

TEST